Bloemensteekbol, Kenzan voor Ikebana bloemwerk

Bloemensteekbol, ook wel Kenzan genoemd. onmisbaar voor Ikebana bloemwerk. Houd de bloemen en takjes goed vast, in diverse maten verkrijgbaar. Voor meer informatie over Ikebana bestel dit mooie boek:

Een korte inhoud: Ikebana Japanse bloemsierkunst

Ikebana is een Japanse bloemsierkunst die in de 6e eeuw na Chr. is ontstaan. Door Ikebana wordt men zich meer bewust van de natuur en geïnspireerd tot het maken van mooie composities.

Het vraagt veel aandacht om een tak in de juiste vorm te buigen of te snoeien. Ikebana is daardoor een goede oefening in geduld en zelfdiscipline. Al schikkend komt men tot rust in het drukke dagelijkse bestaan.

Het boek begint met een korte inleiding, gevolgd door de basistechnieken Ikebana die nodig zijn om eigen composities te maken. Dat het kiezen van het materiaal belangrijk is voor de stukken, is wel duidelijk en blijkt ook uit de prachtige foto’s getoond in dit boek Ikebana.

Diane Norman en Michelle Cornell zijn beide grote kunstenaars op het gebied van Ikebana. Diane runt onder andere een Ikebanaschool in Hampshire en werkt mee aan tijdschriften op het gebied van bloemschikken. Michelle organiseert Ikebanaworkshops in Londen.

Dit boek is heel geschikt voor een aantal lessen bloemschikken in Ikebana stijl.

Inhoud:

Wat is Ikebana

De Technieken van Ikebana

Seizoensinvloeden: Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ikebana thuis

Benodigdheden Ikebana 

Planten voorbehandelen

Verklarende woordenlijst Japanse termen

160 pagina’s harde kaft.

aangeboden door: http://www.goedkoop-bloemschikken.nl/  op http://goedkoopbloemschikken.blogspot.com/

Bloemschikken Bestel WEL op http://www.goedkoop-bloemschikken.nl/
Veel Keus, Lage Prijs en Super Snel

Advertenties